Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pierożki z dynią i serem pleśniowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ciasto: W misce wymieszaj (widelcem) mąkę z olejem i wodą. Gdy składniki z grubsza się połączą, przełóż ciasto na stolnicę i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. W razie konieczności dodaj więcej wody/mąki. Ciasto zawiń w folię, odstaw na kwadrans. Dynię pokrój na plastry, oczyść z pestek. 
    2. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200˚C na ok. 30 minut, aż dynia stanie się miękka. Ostudź, obierz ze skórki. Dynię rozdrobnij widelcem/tłuczkiem do ziemniaków. Połącz z pokruszonym na małe kawałki serem oraz zeszkloną na oleju cebulą. 
    3. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku. 
    4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, wykrawaj z niego okręgi. Każdy napełnij farszemi dokładnie zlep formując pierożek. Pierogi gotuj ok. 3 minuty w osolonym wrzątku. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów