Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zapiekanka z dorsza i szpinaku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój w plasterki. W międzyczasiedorsza włóż do garnka, zalej wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj 8 minut. Po ugotowaniuwyjmij z wody, obierz ze skóry i ości i podziel na cząstki. Cebulę oraz 3 ząbki czosnkupodsmaż na małym ogniu na 3 łyżkach oliwy. Dodaj dorsza i rozmrożone puree zeszpinaku, delikatnie wymieszaj i odstaw z palnika. Za pomocą blendera rozdrobnij chlebkukurydziany i 1 ząbek czosnku z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
    2. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż plasterki ziemniaków, na nich rozprowadź dorszaze szpinakiem. Polej sosem beszamelowym i posyp zmielonym chlebem. Wstaw dopiekarnika rozgrzanego do 180°C i zapiekaj przez 20 minut, aż wierzch przypiecze sięna złoto.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów