Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wolno gotowana łopatka wieprzowa z pieczonymi warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umyte ziemniaki pokrój na ćwiartki i umieść w naczyniu żaroodpornym. Dodaj cebulę, dynię, rozgniecione ząbki czosnku oraz pokruszony liść laurowy. Dopraw solą, mieszanką przypraw i rozmarynem, dobrze wymieszaj. Skrop oliwą i wodą, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. 
    2. Po 25 minutach do piekarnika wstaw także łopatkę wieprzową umieszczoną w oddzielnej brytfance (niewyjętą z folii). Piecz jeszcze 30 min. Po upieczeniu rozetnij ostrożnie folię od mięsa i znajdującym się w środku sosem polej warzywa. Mięso rozdrobnij widelcem i umieść na środku warzyw.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów