Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Policzki natrzyj pastą paprykową i odstaw. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy i obsmaż naniej na średnim lub dużym ogniu policzki. Odłóż je na talerz, a do garnka wlej 2 kolejnełyżki oliwy. Kiedy się rozgrzeje, dodaj Chorizo, seler, cebulę i pora. Smaż 5 minut, aż warzywazmiękną. Dodaj marchew, liść laurowy, bazylię i koncentrat pomidorowy.
- Duś pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 10 minut. Następnie zwiększ ogień i dodajpoliczki wieprzowe. Dopraw solą z pieprzem i podlej winem. Poczekaj aż alkohol odparuje,po czym zmniejsz ogień i duś pod przykryciem przez godzinę, wstrząsając garnkiemod czasu do czasu. W międzyczasie obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
- Odcedź, posyp 1 ząbkiem czosnku i rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej resztę oliwyi podsmaż na niej pozostały czosnek. Dodaj liście szpinaku, a kiedy zmiękną - rozgniecioneziemniaki. Dopraw solą z pieprzem i dobrze wymieszaj. Duszone policzki podawajz ziemniakami ze szpinakiem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5