Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Królik z czerwona fasola

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kawałki królika natrzyj pastą paprykową, paprykami Piri-Piri, czosnkiem i ewentualniekminem rzymskim. Zalej białym winem, dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniejgodzinę (najlepiej wstawić na noc do lodówki). W garnku rozgrzej połowę oliwy, dodajkawałki królika wyjęte z marynaty oraz kiełbaskę – smaż na złoto na średnim lub dużymogniu. 
    2. Zmniejsz ogień, wlej resztę oliwy i dodaj cebulę oraz marchew. Przykryj pokrywkąi duś około 10 minut. Następnie wlej płyn z marynaty i dodaj odsączoną czerwoną fasolę.Wymieszaj, dopraw solą w razie potrzeby i duś przez 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z gotowanym białym ryżem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów