Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kawałki królika natrzyj pastą paprykową, paprykami Piri-Piri, czosnkiem i ewentualniekminem rzymskim. Zalej białym winem, dokładnie wymieszaj i odstaw na co najmniejgodzinę (najlepiej wstawić na noc do lodówki). W garnku rozgrzej połowę oliwy, dodajkawałki królika wyjęte z marynaty oraz kiełbaskę – smaż na złoto na średnim lub dużymogniu.
- Zmniejsz ogień, wlej resztę oliwy i dodaj cebulę oraz marchew. Przykryj pokrywkąi duś około 10 minut. Następnie wlej płyn z marynaty i dodaj odsączoną czerwoną fasolę.Wymieszaj, dopraw solą w razie potrzeby i duś przez 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z gotowanym białym ryżem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5