Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żeberka dopraw z obydwu stron solą z chili i czosnkiem. Ocet wymieszaj z przyprawąCulineo, miodem i rozmarynem – powstałą mieszanką nasmaruj mięso i odstaw je naok. 30 minut. Następnie żeberka umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 1,5 godz.do piekarnika rozgrzanego do 130°C. W połowie pieczenia przewróć je na drugą stronę.Lekko rozmrożony bób obierz ze skórki.
- W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę,czosnek i kiełbaski. Dodaj bób, wymieszaj i dopraw solą z chili i czosnkiem. Zalej 1 litremwody, przykryj i gotuj przez około 20 minut. Dodaj pomidorki i gotuj bez przykryciaprzez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Pokrojone żeberka podawaj z bobem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5