Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka z ryżem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kawałki kaczki obsmaż ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej oliwie. Dopraw solą, dodaj cebulę, pora, liść laurowy oraz kiełbasę Chorizo pokrojoną w kosteczkę. Przykryj i duś na małym ogniu aż kaczka będzie miękka, przez mniej więcej godzinę. Mięso i liść laurowy wyjmij z garnka, wlej do niego 700 ml wody, w razie potrzeby dodaj sól i doprowadźdo wrzenia. 
    2. Wsyp ryż, przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Mięso obierz ze skóry, oddziel od kości i podziel na mniejsze kawałki, a następnie wymieszaj z ugotowanym ryżem. Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż plasterki Chorizo i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15-20 min, aż się przyrumieni.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów