Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kawałki kaczki obsmaż ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej oliwie. Dopraw solą, dodaj cebulę, pora, liść laurowy oraz kiełbasę Chorizo pokrojoną w kosteczkę. Przykryj i duś na małym ogniu aż kaczka będzie miękka, przez mniej więcej godzinę. Mięso i liść laurowy wyjmij z garnka, wlej do niego 700 ml wody, w razie potrzeby dodaj sól i doprowadźdo wrzenia.
- Wsyp ryż, przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Mięso obierz ze skóry, oddziel od kości i podziel na mniejsze kawałki, a następnie wymieszaj z ugotowanym ryżem. Danie przełóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż plasterki Chorizo i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15-20 min, aż się przyrumieni.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5