Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W dużym garnku rozgrzej połowę oliwy i na średnim lub dużym ogniu obsmaż kawałkikurczaka. Dodaj pokrojoną kiełbaskę, zmniejsz nieco ogień, po czym dodaj cebulę, czosnek,marchew i liść laurowy. Wymieszaj i podlej niewielką ilością wody. Duś pod przykryciemna małym ogniu przez około 20 minut.Następnie dodaj odsączoną fasolę i flaki.
- Porządnie wymieszaj, dodaj kilka kropli sosuPiri-Piri, w razie potrzeby dopraw solą. Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.W międzyczasie, na pozostałej oliwie podsmaż ryż. Zalej 500 ml wrzątku, dopraw soląi wymieszaj. Gotuj pod przykryciem przez ok. 15 minut. Ugotowany ryż wymieszaj widelcem.Podawaj z flakami posypanymi natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5