Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody i pozostaw, by napęczniała. Następnie rozpuść ją w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (30 s przy maksymalnej mocy). Śmietankę ubij z cukrem na sztywną pianę, wymieszaj z żelatyną. Dno tortownicy (z wyjmowanym dnem) wyłóż warstwą herbatników zamoczonych na chwilę w kawie.
- Na herbatnikach połóż pierwszą warstwę bitej śmietany i przykryj ją kolejną warstwą ciastek namoczonych w kawie. Czynność tę powtarzaj, aż wykorzystasz wszystkie składniki, przy czym ostatnią warstwę powinna stanowić bita śmietana. Deser wstaw do lodówki na co najmniej 4 godz. Przed podaniem posyp pokruszonymi herbatnikami i wyjmij z formy.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5