Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Cielęcinę dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Czosnek wymieszaj z miodem, octem, 2 łyżkami oleju oraz majerankiem. Powstałą mieszaniną dokładnie natrzyj mięso i wstaw je do lodówki na 2-3 godziny. Następnie wyjmij mięso z marynaty, osusz ręcznikiem papierowym i obsmaż ze wszystkich stron na pozostałym oleju (zajmie to ok. 10 min).
- Podsmażone mięso przełóż do brytfanny, podlej bulionem i obłóż cebulą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do maks. 90°C. Piecz przez 3 godziny. Gotową pieczeń wyjmij z piekarnika, przykryj folią aluminiową i odstaw na 20 minut. Następnie pokrój ją w możliwie jak najcieńsze plastry. Podawaj z cebulą i sosem z pieczenia oraz z ziemniakami lub kopytkami..
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5