Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Królika podziel na części. Na patelni rozpuść 40 g smalcu i partiami obsmaż na nim królika z każdej strony na złoty kolor. Mięso przełóż do brytfanny, na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa i przykryj nimi królika. Całość zalej gorącym bulionem, dopraw solą i pieprzem.
- Naczynie szczelnie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 110°C. Piecz 8 godz. Po ostudzeniu mięso oddziel od kości. Sos od pieczenia królika przelej do rondelka i wymieszaj z mascarpone. Do sosu dodaj mięso i warzywa, z którymi był pieczony.
- Gotuj 5 minut. Przygotuj pangrattato: czosnek i bułkę tartą przesmaż na oliwie do uzyskania złocistego koloru. Dodaj natkę pietruszki. Ragout podawaj z makaronem i pangrattato.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5