Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szynka w sosie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przyprawę do szynki oraz sól ziołową wymieszaj z winem i delikatnie podgrzej. Powstałą marynatą natrzyj mięso i odstaw je w chłodne miejsce na minimum 4 godziny. 
    2. Następnie przełóż je do brytfanny i wstaw na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. 
    3. Podpieczone mięso pokrój w grube plastry i przełóż do garnka. Dodaj sos, który wytopił się podczas pieczenia, nieco wody, a także liść laurowy, ziele angielskie i kilka grzybków. Duś do miękkości. Na koniec sos zagęść przy pomocy mąki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów