Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karp z orzechami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety z karpia pokrój na węższe paski. Skrop je sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Obtocz w mące i obsmaż z obu stron na rozgrzanym maśle (1 łyżkę masła odłóż). 
    2. Podsmażone filety przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 160°C. 
    3. W międzyczasie na suchej patelni zrumień orzechy. Dodaj resztę masła i smaż przez chwilę, po czym dodaj miód. Wymieszaj karpia podawaj z orzechami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos