Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Włóż kawałki cebuli, plasterki pora i obrane ząbki czosnku do miski i podsmażaj 5 s / prędkość 5. Użyj łopatki, żeby oczyścić brzegi misy, dodaj oliwę i przykryj z powrotem wieczkiem, podsmażaj przez 5 min (120°C) / prędkość 2 bez przykrycia miarką.
- Dodaj rozmrożonego i odsączonego dorsza i gotuj 6 min (100°C)/ prędkość z obrotami przeciwnymi do kierunku wskazówek zegara 2 bez przykrycia miarką. Przełóż dorsza na półmisek. Włóż do misy margarynę, mąkę i mleko. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową, zamknij pokrywkę i gotuj 10 min (90°C)/ prędkość 4.
- Dodaj dorsza i pokrojone w słupki ziemniaki, wymieszaj łopatkąi sprawdź, czy jest dobrze doprawione. Przelej masę do foremki, polej śmietanką i posyp utartą mozzarellą i bułką tartą. Piecz 40 min w temperaturze 180°C.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5