Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filety przypraw sosem sojowym, czosnkiem granulowanym i sokiem wyciśniętym z obranego i startego plasterka świeżego imbiru. Odłóż na bok. Marchewki pokrój w cienkie półplasterki, włóż je do misy razem z pokrojonym w plastry porem i oliwą.
- Podsmażaj przez 5 min /(100°C)/ prędkość z obrotami przeciwnymi do kierunku wskazówek zegara 1. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i pokrojone w plastry pieczarki oraz 1 łyżeczkę soli i podsmażaj jeszcze przez 5 min /(100°C)/ prędkość z obrotami przeciwnymi do kierunku wskazówek zegara 1.
- Przygotuj 4 kawałki folii i połóż na każdym 1 łyżkę warzyw. Na warzywach ułóż łososia i przykryj pozostałymi warzywami. Zamknij papiloty z folii i ułóż je w przystawce do gotowania na parze. Umyj ziemniaki, włóż je do koszyka, koszyk umieść w misie i wlej wodę do oznaczenia odpowiadającego pojemności 1 litra.
- Dopraw ziemniaki pozostałą solą i umieść przystawkę do gotowania na parze na pokrywce misy. Gotuj 25 min /(120°C)/ prędkość 2.
Przepis przygotowany przy pomocy wielofunkcyjnego urządzenia Hoffen Chef Express.
Więcej przepisów na www.biedronka.pl/chefexpress.
Więcej szczegółów o urządzeniu na str. 70-71.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5