Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Polędwiczki z kurczaka natrzyj solą i pieprzem. Następnie wymieszaj je z 2 saszetkami czerwonej pasty curry, 3 łyżkami mleczka kokosowego, połową imbiru i kolendrą. Odstaw w chłodne miejsce na 30 min.
- Kurczaka smaż na patelni teflonowej na 1 łyżeczce oleju kokosowego, po 3 min z każdej strony. Po usmażeniu przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 5 min do piekarnika rozgrzanego do 165°C.
- Pozostałą pastę curry podsmaż na reszcie oleju kokosowego z dodatkiem pozostałego imbiru, cebuli i czosnku. Zalej mleczkiem kokosowym, dopraw do smaku cukrem trzcinowym i dodaj orzeszki ziemne.
- Gotuj ok. 10 min na małym ogniu do uzyskania gęstego sosu. Pod koniec gotowania dodaj sok z limonki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5