Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Panierowane tofu z curry

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Tofu zamarynuj w paście curry wymieszanej z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka wbij do miski, wymieszaj rózgą i zanurz w nich na chwilę plastry tofu. Następnie obtocz je w bułce tartej wymieszanej z prażoną cebulką. 
    2. Olej kokosowy rozgrzej w garnku do temperatury 175°C. Smaż w nim kilka minut plastry tofu, obracając je w trakcie na drugą stronę. Wyjmuj je za pomocą łyżki cedzakowej i odkładaj na papierowym ręczniku, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 
    3. Z sałaty i pokrojonych pomidorków przygotuj sałatkę, ułóż ją na talerzu, a na niej umieść usmażone tofu. Całość polej słodkim sosem chili. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów