Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Tofu zamarynuj w paście curry wymieszanej z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka wbij do miski, wymieszaj rózgą i zanurz w nich na chwilę plastry tofu. Następnie obtocz je w bułce tartej wymieszanej z prażoną cebulką.
- Olej kokosowy rozgrzej w garnku do temperatury 175°C. Smaż w nim kilka minut plastry tofu, obracając je w trakcie na drugą stronę. Wyjmuj je za pomocą łyżki cedzakowej i odkładaj na papierowym ręczniku, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
- Z sałaty i pokrojonych pomidorków przygotuj sałatkę, ułóż ją na talerzu, a na niej umieść usmażone tofu. Całość polej słodkim sosem chili.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5