Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rybę wymieszaj z połową czerwonej pasty curry z dodatkiem pieprzu oraz soli i odstaw na 30 min. W głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju kokosowego i delikatnie usmaż na nim rybę. Wyłóż na talerz.
- W garnku rozgrzej resztę oleju i podsmaż na nim cebulę, imbir i trawę cytrynową.
- Dodaj pastę curry i sos Sriracha, a po chwili wlej mleczko kokosowe. Gotuj 5 min, a następnie dopraw do smaku cukrem trzcinowym i sokiem z limonki. Do gotowego sosu dodaj rybę, ananasa, listki szpinaku, cukinię i bakłażana.
- Na koniec dodaj listki bazylii (kilka odłóż do dekoracji). Danie podawaj z ryżem jaśminowym i bazylią.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5