Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Biała zupa Tom Yum z krewetkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Zagotuj 1 l wody. Dodaj do niej 2 rozgniecione nożem łodygi trawy cytrynowej, obierki od imbiru, obraną włoszczyznę i gotuj ok. 30 min. Po tym czasie do gotującego się bulionu wrzuć krewetki. 
    2. Wyjmij je po kilku minutach przy pomocy łyżki cedzakowej. Wyjmij także obierki i trawę cytrynową. Imbir oraz resztę trawy cytrynowej drobno posiekaj (z trawy zdejmij wierzchnią warstwę) i dodaj do zupy. 
    3. Dodaj także chilli, kolendrę, pastę Tom Yum i cukier trzcinowy. Zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu 20 min. Do zupy wlej sok z 1 limonki i mleczko kokosowe. Wymieszaj, by dobrze rozprowadzić. 
    4. Na koniec dodaj pieczarki i pomidorki. Gotuj jeszcze 10 min. Każdą porcję zupy podawaj z połówką limonki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów