Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron vermicelli z tofu i warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Namoczony makaron odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Tofu zrumień z każdej strony na 3 łyżkach rozgrzanego oleju i odłóż. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie z cukrem na pół twardo. 
    2. W woku bardzo mocno rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego i podsmaż na nim cebulę, czosnek, pora i imbir.  Następnie wbij jajka i bardzo energicznie wymieszaj. Dodaj sos Sriracha i ziarna kolendry oraz makaron. 
    3. Smaż przez chwile mieszając, po czym dopraw sosem sojowym i cukrem. Dodaj fasolkę i tofu, a w następnej kolejności pomidorki, zapiekaną cebulkę i dymkę. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów