Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Krewetki nadziej na drewniane patyczki do szaszłyków, następnie oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z limonki. Mąkę wymieszaj z jajkami i wodą (do konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego), dodaj kolendrę, wiórki kokosowe, sezam i imbir. Całość porządnie wymieszaj. Krewetki zanurz w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym.
- Mango, papaję, ogórka i cząstki pomarańczy przełóż do miski. Dodaj czerwoną cebulę, skrop sokiem z limonki, wymieszaj. Na talerzu ułóż listki sałaty rzymskie, na nich wyłóż sałatkę z owoców. Na wierzchu umieść krewetki. Podawaj z gotowym sosem Hoisin.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5