Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ryż jaśminowy ugotuj na sypko w osolonej wodzie. W przypadku wersji z makaronem odcedź makaron i pokrój go na mniejsze kawałki. Fasolkę i marchew ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie z cukrem.
- W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim imbir, cebulę i czosnek. Dodaj roztrzepane jajka i smaż energicznie mieszając. Dodaj następnie sos Sriracha i kapustę pekińską. Do smażących się warzyw dodaj ryż lub makaron.
- Wymieszaj, dopraw do smaku cukrem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Na koniec dodaj zapiekaną cebulkę. Udekoruj dymką. Podawaj z wolno gotowanymi nogami kaczki, wołowiną lub karkówką przygotowanymi wg wskazówek podanych na opakowaniu.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5