Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Faszerowana dynia piżmowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dynię przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij nasiona. Dynię wydrąż, aby zyskać miejsce do nałożenia nadzienia. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę. Dynię piecz w temp. 200 oC przez ok. 20 minut, ma być prawie miękka. 
    2. Na patelni, na łyżce oliwy zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj ryż, dynię i pokrojoną w kostkę paprykę. Zalej bulionem, gotuj, aż ryż wchłonie płyn i stanie się miękki. 
    3. Dodaj soczewicę, dopraw do smaku. Ryż z warzywami nałóż do podpieczonej dyni. 
    4. Skrop oliwą. Zapiekaj ok. 15 minut w temp. 220 ºC. Przed podaniem posyp posiekaną natką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów