Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Dynię przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij nasiona. Dynię wydrąż, aby zyskać miejsce do nałożenia nadzienia. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę. Dynię piecz w temp. 200 oC przez ok. 20 minut, ma być prawie miękka.
- Na patelni, na łyżce oliwy zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj ryż, dynię i pokrojoną w kostkę paprykę. Zalej bulionem, gotuj, aż ryż wchłonie płyn i stanie się miękki.
- Dodaj soczewicę, dopraw do smaku. Ryż z warzywami nałóż do podpieczonej dyni.
- Skrop oliwą. Zapiekaj ok. 15 minut w temp. 220 ºC. Przed podaniem posyp posiekaną natką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5