Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła i podsmaż na niej przez 1-2 min szalotki oraz pieczarki (aż lekko się zezłocą). Wlej wino, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj, aż płyn odparuje o połowę.
- W osobnym garnuszku rozpuść resztę masła i wymieszaj je z mąką, po czym dodaj do pieczarek. Całość zalej 1 szklanką wody, wymieszaj i gotuj, aż sos będzie miał kremową konsystencję. Dopraw solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzej olej i po kolei podsmaż na nim steki – po ok. 1,5 min z każdej strony (dłużej, jeśli mięso ma być bardziej wysmażone). Mięso podawaj z sosem i natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5