Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W dużym garnku rozpuść połowę masła i podsmaż na nim na złoty kolor mięso. Dopraw je solą oraz pieprzem i odłóż na talerz. W tym samym garnku, na reszcie masła, podsmaż pokrojone warzywa. Dopraw je solą i pieprzem, oprósz mąką i dodaj musztardę. Starannie wymieszaj, zalej winem i ciągle mieszając doprowadź do wrzenia.
- Następnie do warzyw wlej bulion i włóż mięso. Zagotuj. Garnek przykryj pokrywką i wstaw na 2 godz. do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Następnie zdejmij pokrywkę i zapiekaj dalej przez około 1 godz. lub do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Podawaj z purée z ziemniaków i zieloną sałatą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5