Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Tłustą część antrykotów ponacinaj pionowo 30 min przed przyrządzeniem. Ser rozgnieć widelcem i wymieszaj ze śmietaną. Na patelni roztop masło i na dużym ogniu obsmaż na nim mięso, po kilka minut z każdej strony.
- Usmażone mięso dopraw solą i pieprzem, po czym odłóż w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię wlej śmietanę z serem. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 2 minuty, ciągle mieszając trzepaczką, aby otrzymać aksamitny sos.
- Frytki wrzuć do wrzątku na 4 min, po czym odsącz na papierowym ręczniku. Następnie smaż na złoty kolor w oleju rozgrzanym do 180°C. Steki podawaj z sosem i frytkami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5