Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do rondelka wlej olej i rozgrzej go, a następnie ostrożnie przelej do garnka do fondue. Z podanych składników przygotuj 3 sosy. Przy rozgrzanym fondue ustaw talerz z mięsem oraz miseczki z sosami.
- Kawałki surowego mięsa nabijaj na długie widelce, doprawiaj solą i pieprzem, zanurzaj w gorącym oleju i smaż według uznania. Usmażone kawałki przed zjedzeniem maczaj w wybranym sosie.
Sos tatarski
- 250 g majonezu Splendido
- 50 g posiekanej cebuli
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- posiekany ząbek czosnku
50 g posiekanych ogórków konserwowych
Sos ziołowy
- 250 g majonezu Splendido
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka posiekanej bazylii Vital fresh
- łyżka posiekanego szczypiorku
Sos musztardowy
- 250 g majonezu Splendido
- 2 łyżki musztardy Dijon Originale Maille
- posiekana szalotka
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5