Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorsz z grilla z pieczoną papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź. Do rondelka wlej oliwę, dodaj czosnek i rozmaryn. Podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Porcje dorsza osusz za pomocą papierowego ręcznika. Posmaruj je oliwą z czosnkiem i połóż skórą do dołu na grillu lub patelni grillowej.
    2. W tym samym czasie na grillu podpiecz ugotowane ziemniaki, a także podgrzej pieczoną paprykę.
    3. Kiedy mięso dorsza zacznie się otwierać, zdejmij je z grilla i przełóż na półmisek. Wokół ułóż ziemniaki i paprykę. Całość polej oliwą z czosnkiem i posyp oliwkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów