Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Bataty przekrój wzdłuż, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 °C na ok. 35 minut (aż będą miękkie). Miąższ wyjmij widelcem ze skórki.
- Kaszę ugotuj w osolonej wodzie, musi być rozgotowana.Ciecierzycę lekko rozdrobnij (tłuczkiem do ziemniaków). Płatki owsiane zmiksuj blenderem na mąkę. Połącz z kaszą, ciecierzycą, miąższem batatów, jajkiem.
- Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do masy, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.
- Formuj kotleciki, smaż na oleju, na małym ogniu, na złoto, z obu stron. Podawaj z sosem: jogurt połącz z rozdrobnionym czosnkiem, posiekaną natką. Dopraw do smaku.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5