Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Przy pomocy kieliszka powycinaj z chleba małe krążki. Posmaruj je twarożkiem, na wierzchu ułóż kawałek łososia. Każdą tartinkę udekoruj gałązką koperku.
Znudziły Ci się tradycyjne kanapki z szynką i żółtym serem, a może planujesz wydać małe przyjęcie dla rodziny oraz najbliższych przyjaciół? Choć masz już pomysł na danie główne i słodkości, wciąż brakuje Ci inspiracji na ciekawe przystawki? Jesteś zatem we właściwym miejscu! Postaw na modne, niezwykle popularne obecnie tartinki, a z całą pewnością wprost oczarujesz swoich gości i domowników!
Nie wiesz, czym są tartinki? Ich mianem określa się małe, ozdobne kanapeczki, które wiodą prym na wszelkiego rodzaju bankietach i przyjęciach. Takie „kanapki na jeden raz” to świetna przekąska, którą przygotujesz szybko i bez najmniejszego problemu. Czego potrzebujesz? Po pierwsze pieczywa. Kompozycje z rozmaitych wędlin, warzyw, ziół i serków świetnie prezentują się na ciemnym pieczywie. Jeśli chcesz, aby Twoje kanapeczki były idealne, możesz każdą z nich wyciąć np. przy pomocy kieliszka. Wówczas wszystkie będą miały taką samą wielkość i kształt.
Co położyć na wierzch? Tutaj istnieje naprawdę spora dowolność. Świetną propozycją są tartinki z łososiem. Do ich wykonania potrzebujesz takich składników jak: opakowanie łososia kanapkowego, serek twarogowy oraz np. kilka gałązek świeżego, aromatycznego koperku do dekoracji. Najpierw posmaruj każdą tartinkę serkiem, następnie ładnie ułóż łososia i na koniec przystrój wspomnianym koperkiem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5