Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- 100 g masła pokrój na kawałki i przy pomocy noża wymieszaj z mąką, 50 g cukru pudru oraz szczyptą soli. Dodaj 1 żółtko i szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę i zawiniętą w folię odstaw do lodówki na 30 minut.
- Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno formy. Nakłuj widelcem i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Twaróg zmiel.
- Masło utrzyj, dodając kolejno żółtka, pozostały cukier puder, cukier wanilinowy i małymi porcjami ser. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą serową.
- Wyłóż ją na podpieczone ciasto. Piecz 1 godzinę w temperaturze 180°C. Ostudzony sernik posyp cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5