Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Indyk z maślaną nutą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Masło połącz z posiekaną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skórką z cytryny i szczyptą soli. Masłem natrzyj mięso wkładając je równomiernie pod skórkę. Indyka dopraw (na wierzchu) solą i pieprzem. Cebule pokrój w grube krążki, ułóż na dnie blaszki do pieczenia. 
    2. Mięso ułóż na cebuli i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piecz przez ok. 1,5 godziny, co jakiś czas podlewając sokiem zebranym na dnie brytfanki. Na ostatnie 30 minut zwiększ temp. do 200°C, aby skórka ładnie się zarumieniła. Ziemniaki umyj, pokrój na ćwiartki. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. 
    3. Ułóż na blaszce. Wstaw do piekarnika na ok. 40 minut przed końcem pieczenia mięsa. Piecz, aż ziemniaki ładnie się zarumienią i będą miękkie. Podawaj z ulubioną sałatką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów