Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso pokrój na mniejsze kawałki grubości około 4 cm. Natrzyj je rozmarynem i oliwą, a następnie ułóż na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej. Smaż po ok. 5 min z każdej strony, w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia. Ważne, aby nie nakłuwać mięsa, gdyż wtedy stanie się suche.
- Mięso zdejmij z patelni i odstaw, by odpoczęło przez kilka minut. W międzyczasie wymieszaj pomidorki i cebulę, dopraw je octem balsamicznym, solą i pieprzem. Rozbratla pokrój na plastry grubości około 1 centymetra. Ułóż je na dużym talerzu lub drewnianej desce, obok postaw sałatkę. Tagliatę dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem, skrop oliwą oraz kremem balsamicznym i posyp wiórkami Parmezanu.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5