Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do dużego garnka wlej ok. 2,5 l wody, dodaj cebulę, marchew, seler, liście laurowe i wino. Zagotuj, a następnie dodaj ośmiornicę. Garnek przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu ok. 30 min. Dodaj ziemniaki i gotuj 15 min, po czym wyjmij je, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
- Ugotowaną ośmiornicę wyjmij z wody. Odetnij macki i pokrój je na duże kawałki. Głowę pokrój w dużą kostkę, usuwając wcześniej twardy dziób. W dużej misce wymieszaj pokrojoną ośmiornicę, ziemniaki, oliwki i suszone pomidory.
- Przygotuj sos: połącz natkę pietruszki, czosnek, sól i pieprz oraz oliwę. Polej nim sałatkę.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5