Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Chrupiący dorsz w cieście z ziołowym jogurtem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. W misce wymieszaj za pomocą trzepaczki piwo, mąkę i paprykę. Ciasto dopraw solą. W garnku rozgrzej olej do smażenia. Filety z dorsza zanurz w cieście, a następnie smaż na złoty kolor. 
    2. Po usmażeniu odłóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, ziołami i oliwą, dopraw solą i pieprzem. Dorsza podawaj z ziołowym jogurtem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów