Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Piersi kurczaka lekko rozbij, aby uzyskać cienkie kotlety.
- Dopraw solą i pieprzem, włóż do miseczki z oliwą, ketchupem, rozdrobnionym czosnkiem i sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut.
- Mięso lekko osusz papierowym ręcznikiem, smaż z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanej patelni.
- Przygotuj sos: jogurt połącz z musztardą, miodem i ziołami. Dopraw do smaku.
- Bułeczki podgrzej w piekarniku, rozkrój na pół, posmaruj sosem. Do środka włóż ciepłe mięso, liście sałaty i pokrojone w plastry warzywa.
- Podawaj od razu, na ciepło.
energia - 438kcal
białko - 38g
tłuszcz - 13g
węglowodany - 47g
błonnik - 6g
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5