Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filety dopraw solą, pieprzem i sokiem z połowy cytryny. Umyte ziemniaki zalej wodą, dopraw solą i gotuj do miękkości przez 20 min, po czym odcedź.
- Umyte kawałki brokuła umieść w szklanej misie, przykryj folią spożywczą i gotuj przez 5-6 min w kuchence mikrofalowej (maksymalna moc).
- Filety osusz i obtocz z obu stron w mące. Ułóż je na patelni z rozgrzaną 1 łyżką oliwy i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Przewróć na drugą stronę, dodaj kawałek masła i smaż 3-4 min. Usmażoną rybę przełóż na talerz, a na patelni rozgrzej resztę masła.
- Dodaj sok z drugiej połowy cytryny, pietruszkę i estragon. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie na oddzielnej patelni rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej ziemniaki. Filety polej sosem, posyp kaparami. Podawaj z ziemniakami oraz brokułami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5