Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- 4 kiełbaski ułóż obok siebie i nadziej je na 2 patyczki do szaszłyków. To samo zrób z pozostałymi 4 kiełbaskami. Ułóż je na dobrze rozgrzanym grillu wraz z żeberkami wołowymi oraz kurczakiem (kurczaka połóż skórą do góry).
- Sok z cytryny połącz z miodem i oliwą.
- Powstałą glazurą smaruj od czasu do czasu kurczaka. Podczas pieczenia przewróć go 3 razy na drugą stronę. Kiełbaski i żeberka piecz po 10 min z każdej strony. Sałatę porwij na kawałki i umieść w dużej misce.
- Dodaj pomidory i ogórki, posyp oregano i solą, polej octem i oliwą, po czym dobrze wymieszaj.
- Upieczone żeberka wołowe przenieś na deskę do krojenia. Kiełbaski i żeberka podaj jako pierwsze, z dodatkiem sałaty i chipsów. Kurczak powinien grillować się dłużej – ok. 40-50 min. Po upieczeniu przenieś go na deskę do krojenia i pozostaw na 5 min, a następnie pokrój.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5