Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Herbatniki zmiksuj z masłem przy pomocy blendera. Mieszaniną wyłóż dno 8 szklanek lub pucharków.
- Odłóż 8 łyżek pulpy z marakui, resztę przetrzyj przez sito, żeby usunąć pestki. Śmietanę podgrzej w rondelku na średnim ogniu. Kiedy zacznie się gotować, zdejmij z ognia, dodaj czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.
- Żółtka utrzyj z cukrem, a następnie połącz ze śmietaną, energicznie mieszając. Masę wymieszaj z pulpą z marakui. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą. Deser wyłóż do pucharków, posyp pokruszonymi herbatnikami i udekoruj odłożoną pulpą z marakui. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5