Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na płaski talerz wylej 2 łyżki oliwy. Dodaj igiełki rozmarynu, sól i pieprz. W tak przygotowanej oliwie zanurzaj steki i kładź je na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
- Smaż po 1 minucie z każdej strony – mięso w środku powinno pozostać różowe. Cebulę, bakłażana i paprykę podsmaż na pozostałej oliwie. Gdy warzywa się zeszklą, dodaj czosnek, sól, pieprz, kminek i mieloną paprykę.
- Następnie wsyp kaszę i zalej ją 1,5 szklanki wody. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 15 minut, czasami mieszając. Ugotowaną kaszę skrop sokiem z cytryny, dodaj dużo natki pietruszki, miętę i kapary
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5