Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Dorady opłucz i osusz. Do brzucha każdej włóż gałązkę rozmarynu, ćwiartkę cytryny, ząbek czosnku, sól i pieprz.
- Ryby posmaruj z wierzchu oliwą i oprósz delikatnie solą. Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C lub nieco krócej na grillu.
- W międzyczasie przygotuj sałatkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj szpinak, 2 posiekane ząbki czosnku, cebulę, 50 ml oliwy, ocet jabłkowy i pomidorki.
- Dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj.
- Upieczone dorady polej oliwą, skrop sokiem z cytryny i posyp natką pietruszki. Podawaj z sałatką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5