Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Umytą rybę zalej 2 litrami wody, dodaj liście laurowe, ząbek czosnku i gotuj na małym ogniu przez 30 minut. Nie mieszaj, żeby nie uszkodzić ryby. Gotowy wywar przecedź, mięso ryby podziel ręcznie na kawałki i odstaw.
- W dużym garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej kolejno cebulę, pozostały czosnek, paprykę, ziemniaki i cukinię. Po kilku minutach dodaj sól, pieprz, słodką paprykę, czubrycę iajvar.
- Następnie dodaj zmiksowane pomidory z puszki i białe wino. Gotuj kilka minut, po czym zalej wywarem rybnym.
- Wymieszaj i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, po czym dodaj rybę. Podawaj z natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5