Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    ROLADA JAGNIĘCA Z ZIOŁAMI I CUKINIĄ

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Plastry cukinii smaż z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni grillowej tylko do uzyskania pięknych rumianych prążków. Odkładaj je na talerz jeden na drugim jak naleśniki.
    2. Ziemniaki, marchew i seler umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej oliwą i winem, przypraw solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem. Wymieszaj.
    3. Mięso lekko rozbij z obu stron. Odetnij widoczne białe włókna na krawędziach kotletów. Każdy kawałek przypraw ziołami, solą i pieprzem. Przykryj plastrami cukinii i zwiń jak zrazy. Roladki obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie, kładąc je miejscem łączeniado dołu.
    4. Po obsmażeniu roladki przełóż do naczynia żaroodpornego z warzywami. Na każdej roladzie połóż kawałek masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 20 minut. Jeśli po tym czasie warzywa będą zbyt twarde, mięso przełóż na talerz, a warzywa wstaw do piekarnika na kilka dodatkowych minut.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów