Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Plastry cukinii smaż z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni grillowej tylko do uzyskania pięknych rumianych prążków. Odkładaj je na talerz jeden na drugim jak naleśniki.
- Ziemniaki, marchew i seler umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej oliwą i winem, przypraw solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem. Wymieszaj.
- Mięso lekko rozbij z obu stron. Odetnij widoczne białe włókna na krawędziach kotletów. Każdy kawałek przypraw ziołami, solą i pieprzem. Przykryj plastrami cukinii i zwiń jak zrazy. Roladki obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie, kładąc je miejscem łączeniado dołu.
- Po obsmażeniu roladki przełóż do naczynia żaroodpornego z warzywami. Na każdej roladzie połóż kawałek masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 20 minut. Jeśli po tym czasie warzywa będą zbyt twarde, mięso przełóż na talerz, a warzywa wstaw do piekarnika na kilka dodatkowych minut.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5