Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mini tarty z białym serem i szpinakiem ok. 20 szt.

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelni, na oleju, zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj listki szpinaku i duś na małym ogniu, aż listki będą miękkie. Ostudź. Szpinak wymieszaj z białym serem, jajami, bułką tartą. Dopraw do smaku.
    2. Ze schłodzonego ciasta francuskiego wycinaj okręgi o średnicy ok. 10 cm. W połowie z nich wytnij środki. Pełne krążki ułóż na blasze do pieczenia. Na każdy krążek ciasta nakładaj drugi - bez środka, a w wolne miejsce nałóż farsz szpinakowy. Blachę z tartami wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 oC, zapiekaj ok. 15-20 minut, do zarumienienia.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy