Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wsyp mąkę do miski, dodaj oliwę, jajko, 100 ml wody, ocet i sól. Zagnieć do uzyskania jednolitego ciasta. Przełóż je na oprószoną mąką stolnicę lub blat i ugnieć lekko, formując z ciasta kulę. Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 30 min do lodówki. W oddzielnej misce połącz ser feta, Ricottę i Parmezan, dopraw pieprzem i wymieszaj widelcem.
- Ciasto rozwałkuj na cienki placek i pokrój na 10-centymetrowe kwadraty. Na każdym z nich połóż łyżkę nadzienia serowego, złóż na pół, nadając formę trójkątnych pierożków. Brzegi sklej, dociskając widelcem.
- Trójkąty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego posmaruj oliwą i posyp słonecznikiem. Piecz 35 minut w piekarniku rozgrzanym
- do 180°C. Mix sałat wymieszaj z orzechami i jabłkiem. Polej sosem tzatziki. Trójkąty serowe podawaj z sałatą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5