Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żaroodporne naczynie skrop oliwą i ułóż w nim, skórą do dołu pokrojone papryki. Wewnątrz każdej cząstki umieść filet anchois. Posyp czosnkiem i skrop oliwą. Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
- Potrząśnij naczyniem, by upewnić się, że wszystkie kawałki są równo pokryte oliwą, zdejmij folię i piecz jeszcze 15-20 minut, aż papryka zacznie brązowieć. Na każdym kawałku umieść cząstkę Mozzarelli, piecz jeszcze 5-10 minut, by ser się roztopił. Równocześnie podpiecz kromki pieczywa.
- Paprykę podawaj na kromkach pieczywa, z rukolą i oliwkami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5