Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do mielonego mięsa dodaj cebulę, czosnek, marchew, cukinię i jajko, dopraw solą oraz przyprawą do spaghetti i dobrze wymieszaj. Następnie uformuj małe klopsiki. Na dużej patelni, na średnim ogniu, rozgrzej oliwę oraz masło i podsmaż przez 1-2 min boczek.
- Następnie dodaj klopsy i smaż je, potrząsając patelnią, aż będą brązowe z każdej strony. Wlej sos, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 15-20 min, co jakiś czas potrząsając patelnią. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu, odcedź. Makaron podawaj z klopsikami i sosem, posypany startym Parmezanem i udekorowany listkami bazylii.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5