Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Cukinie faszerowane kaszą i warzywami (4 porcje)

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj pokrojoną w małą kostkę paprykę, przysmaż. Dodaj kaszę, zalej wodą/bulionem i gotuj do miękkości. Na koniec dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory, dopraw do smaku. 
    2. Cukinie przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż pestki ze środka. 
    3. Cukinie nafaszeruj nadzieniem z kaszy. Skrop oliwą, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 15-20 minut. Bazylię zmiksuj z czosnkiem i resztą oliwy na gładki sos. Polej nim upieczone, ciepłe cukinie.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów