Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na dużą patelnię wlej 2 łyżki oliwy. Zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę, dodaj obraną, pokrojoną w małą kostkę dynię. Smaż kilka minut. Dorzuć ryż, dokładnie wymieszaj. Dolej bulionu (musi sięgać około 2 cm nad powierzchnię ryżu). Gotuj, aż ryż uzyska kremową konsystencję. Zdejmij z ognia i dodaj parmezan. Dopraw do smaku.
- Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, podsmaż na niej pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodaj pokrojoną cukinię, pomidorki oraz posiekany czosnek. Dopraw do smaku i smaż około 3 minuty. Na każdą porcję ryżu z dynią nałóż ciepłe warzywa, oprósz pieprzem i świeżo startym serem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5