Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Risotto z dynią i warzywami (4porcje)

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na dużą patelnię wlej 2 łyżki oliwy. Zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę, dodaj obraną, pokrojoną w małą kostkę dynię. Smaż kilka minut. Dorzuć ryż, dokładnie wymieszaj. Dolej bulionu (musi sięgać około 2 cm nad powierzchnię ryżu). Gotuj, aż ryż uzyska kremową konsystencję. Zdejmij z ognia i dodaj parmezan. Dopraw do smaku.
    2. Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy, podsmaż na niej pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodaj pokrojoną cukinię, pomidorki oraz posiekany czosnek. Dopraw do smaku i smaż około 3 minuty. Na każdą porcję ryżu z dynią nałóż ciepłe warzywa, oprósz pieprzem i świeżo startym serem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów