Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Buraka owiń folią aluminiową (ze skórką), wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 oC. Piecz około 15 minut, do miękkości. Ostudź, obierz ze skórki.
- Suszoną fasolę zalej wodą i odstaw do napęcznienia na całą noc. Odsącz, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości (jeśli wyjmiesz z wody ziarenko i zgnieciesz je między palcami, powinno bez żadnego oporu rozpaść się).
- Możesz też użyć fasoli z puszki.
- Fasolę umieść w misce, dodaj czosnek, masło orzechowe, pokrojonego buraka i kilka łyżek wody z gotowania fasoli. Miksuj ręcznym blenderem, aż uzyskasz gładki krem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5